maandag 22 februari 2016

Nog veel meer mandjes

stofjes over van de Franse tuin quilt
Nadat de lapjes voor de Franse tuin quilt weer opgevouwen en opgeruimd zijn en de top ook opgevouwen weggelegd is, lijkt de kamer opeens heel erg leeg en kaal. Gelukkig zijn er nog genoeg andere projecten dus een doos gepakt en de inhoud op de "design wall" gehangen...

After sorting and folding the left over fabrics and the top from the 'franse tuin quilt' the living room looks empty and bare. Luckily I have enough projects so I just put something else on the design wall...

Nog lang niet genoeg mandjes
Het lijken hele stapels, maar als ze opgehangen zijn lijkt het helemaal niet zoveel, volgens mij moeten er nog tussen de 80 en 100 bijgemaakt worden. Ik kan dus nog even vooruit. Afgelopen weekend heb ik weer een paar gemaakt.

 You think you have a lot looking at the piles of blocks but once they hang on the wall it doesn't look much. Probably between 80 and 100 I have to make, so this weekend I made some.

Mandjes maken in het weekend
Maar ik moet er nog veel meer maken.

But I have to make many, many more.

Fijne dag

dinsdag 16 februari 2016

Top af

Heerlijk de top zit helemaal in elkaar. Helaas zijn de kleuren op de foto een beetje bleek. Deze top kan op de nog te quilten stapel. Voor de achterkant heb ik een stof gevonden die ik jaren geleden van een kennis heb gekregen. Maar eerst moet ik nog andere quilts quilten.

The top is finished, and I'm very happy with it. Unfortunately the colors in the picture are a little pale. The top can go on the "to quilt pile". For the back I found a fabric given to me by an acquantaince years ago. But first I have to quilt some other quilts.
Tussen de blokken en de rand van vliegende ganzen zit een smal groen/blauw biesje, jammer dat de kleuren niet duidelijker zijn. 

Between the blocks and the flying geese border sits a small green/blue stripe.


Zonder de vliegende ganzen ziet het er toch heel anders uit. Toch bijzonder dat zo'n rand zoveel verschil maakt.

Without the flying geese the quilt looks very different, it amazes me that the geese makes such a difference.

Fijne dag

zondag 14 februari 2016

Fijne Valentijn

Fijne Valentijn!
Bijschrift toevoegen
Voor het poppenhuis heb ik al een keer een quilt gemaakt met allemaal hartjes maar nog nooit iets in het groot


In verschillende quilts komen harten voor en in diverse maten en vormen


Fijne Valentijns dag


zaterdag 13 februari 2016

Quilten..

De laatste tijd ben ik weer wat vaker aan het quilten, en als de zon erop valt kun je goed zien hoe het wordt. 

Verder naai ik af en toe een rijtje vliegende ganzen voor een rand rond de quilt van de stof uit Frankrijk, die ik kocht voordat ik iets met quilten deed. Ik wilde er kussens voor op de bank van maken. Dat is nooit gebeurt, nu gebruik ik de stof als basis voor deze quilt.

Helaas zijn de kleuren op deze foto een beetje flets, maar dit was een stukje van de stof waar ik kussens van wilde maken. Ik geloof dat het "Come sit in my garden" heet.

De blokken moeten nog aan elkaar en dan kan ik verder met de rand. Het is een hele leuke sampler quilt geworden.

Fijne dag