maandag 25 april 2016

Kleine sterren

In 2015 ben ik bij Atelier Bep geweest om een demonstratie van Jeanneke te zien. Ze maakt stempels en had erg veel kleine voorbeeld quiltjes in de keuken van Bep gehangen. Daar zag ik een eenvoudige nine patch quilt, heel mooi. 

Quilt van Jeanneke
Een tijdje later had ik heel veel nine patch blokken gemaakt. Maar toen ze op het laken hingen leek het erg somber dus wat nu. Dit voorjaar toen ik een foto zag van een quilt van Susan Smith en mijn hoofd al vol zat met gele narcissen en tulpen dacht ik dat vind ik mooi.

Quilt van Susan Smith:
Quilt van Susan Smith
Dus ben ik aan de slag gegaan met sterren.


Ik had ook nog licht groene stof en dat leek me wel mooi voor de sashings. Met rode sterren waar de sashings bij elkaar komen.


Helaas kwam ik erachter, toen alle sashings eraan zaten, dat ik een fout had gemaakt en alle sashings te kort waren. Dat had ik niet gemerkt door alle naadjes van de nine patch blokken. Dus alle sashings er weer af, een heleboel naadjes meer want ik had niet genoeg rode stof om de sterretjes opnieuw te maken. En alles opnieuw aan elkaar naaien. En dan is er zondagmiddag een top klaar van 1.6 bij 2 meter. Ondanks al het lostornen toch leuk om te maken.


Er zijn veel restjes en oude stukjes stof gebruikt, een echte scrap quilt. De gele en rode sterren zijn ook niet allemaal van dezelfde stof. Mijn camera maakt de quilt een beetje bleek, in het echt zijn de kleuren wat helderder.Buiten nog geprobeerd betere foto's te maken maar ook hier lijken de kleuren wat bleek.

zondag 10 april 2016

Cirkels of rechte lijnen

Cirkels, cirkels en nog meer cirkels.
Helemaal zat was ik van het quilten van cirkels...

Circles, circles, I'm tired of circles

  
Alle bloemen zijn gequilt van Oma's bloemtuin maar later ben ik om de bloemen nog een cirkel gaan quilten. De quilt wordt veel mooier maar het is wel veel werk.

All flowers are quilted but later I added a circle around the flowers. The quilt looks better with the added rings but it is a lot of work.


Voor de bloemtuin had ik ook de Toverballen quilt gequilt met cirkels. Teveel cirkels achter elkaar.

Before the Flowergarden quilt I had quilted the Pies and tarts quilt also with circles. Just to many circles.

Dus vorige week even de Four-patch quilt op de quiltring gelegd. Heerlijk die rechte lijnen.

So last week I took the Four patch quilt and quilted straight lines.


Maar ja zo komt de bloemtuin nooit af dus nu ligt toch deze quilt weer op de quiltstander. En ga ik weer verder met het quilten van cirkels.

But this way the flowergarden will not be finished, so back to the circles.