zaterdag 25 juni 2016

Van strips naar blokken


Ondertussen zijn er blokken genaaid van al die strips. En begint het laken vol te raken... maar de witte zigzag blijf zo. Dat leek me wel leuk. De kleuren van de stoffen steken er mooi tegen af.

Meanwhile blocks have been sewn. And the sheet is filling but the white stripe stays. The colors from the blocks seem even brighter next to the white.


Druk bezig om alle blokken aan elkaar te zetten. Omdat het geheel iets te klein wordt, ik hou van quilts van 1,4 meter bij 1,90, naai ik er een randje omheen. Dat gaat nog spannend worden want de stof die ik het mooist vind is misschien net genoeg.

Busy sewing al the blocks together. Since the top is a bit small, I'll add a border. But the fabric might not be enough, just have to wait and see.

Fijne dag

dinsdag 21 juni 2016

Tafelkleed voor mam

Een tijd geleden kreeg mijn moeder een tas vol blokken en een patroon in het frans van een vriendin. Ze vond het patroon wel leuk maar zag niet zo goed hoe je dat kon maken met de blokken. Ik zag het eerst ook niet maar kreeg de tas mee naar huis. 
Het leek me leuk om te proberen om voor haar verjaardag een top te maken van de blokken met nog wat stof uit mijn voorraad.

De blokken waren allemaal iets te groot dus alles op de goede maat snijden.
Nog net niet genoeg blokken dus nog een paar erbij van mijn stoffen.

Diverse stoffen erbij houden om te kijken of het genoeg is voor de rand en of de kleur erbij past. 
We bellen regelmatig en ik moet oppassen mijn mond niet voorbij te praten. En als ik bezig ben een heleboel rode zaagtandjes te maken, verteld mam dat ze rode puntjes rond een blok niet zo mooi vind. Daar had ze het over gehad met een quiltvriendin. Het zweet breekt me uit. Maar hopen dat ze dit wel goed vind.
Gelukkig was ze er heel erg blij mee, zelfs met de rode zaagtandjes.

Fijne dag.

Restjes of scraps

Twee weken geleden heb ik wat restjes uit mijn restjes doos gehaald...

Two weeks ago I selected some scrabs from the big box...


Veel kleurige stoffen. Veel was al in strips gesneden, niet allemaal even breed maar dat maakt niet uit. Ik wil met een soort log cabin patroon aan de gang. Gewoon iets gemakkelijks.

A lot of colorfull fabric, cut in strips not al the same width but that doesn't matter. I want to make a kind of log cabin block, just something easy.


Dus nu dit soort blokken maken. Het leukst is het natuurlijk als de strip precies lang genoeg is voor een rand en dan op is. Hoewel op, ik heb nog een aardige voorraad van dit soort stoffen. Maar ik wil geen nieuwe strips snijden en echt alleen stoffen uit de restjes doos gebruiken.

So now making these blocks. Some strips are just long enough for one line. I have more of most of these fabrics but do not want to cut more strips, just use the ones from the scrap box


Mijn afval kom is al voor de tweede keer helemaal vol. Maar als ik naar de berg met strips kijk krijg ik nog helemaal niet het gevoel dat die berg kleiner aan het worden is. Nou ja nog maar wat blokken maken misschien wordt de berg dan uiteindelijk toch kleiner..

The bowl I use for waste is full for a second time. But looking at the mountain of strips I do not get the feeling it is getting smaller. Maybe just make more blocks..

Fijne dag.