woensdag 20 juli 2016

Iets heel anders proberen

Het boek "The improv handbook for modern quilters" was een cadeau voor mezelf.


En het leek me een uitdaging om zo'n moderne quilt te maken, zonder vast patroon. En na het doorbladeren en hier en daar stukken te lezen, besluit ik dat ik maar gewoon eens moet proberen zo iets te maken. 


De eerste blokken gaan best snel. De kleuren passen wel goed bij de hoezen voor de tuinstoelen dus een tafelkleed voor buiten zou wel mooi zijn. De blokken moeten dichter naar elkaar toe.


Nog wat meer blokken maken en alle blokken aan elkaar naaien dan heb ik binnenkort een mooi tafelkleed voor buiten. De blokken zijn vaak schots en scheef omdat ik zonder liniaal niet recht kan snijden. Het is wel erg leuk om te doen en het resultaat is uniek maar toch denk ik dat ik liever traditionele patronen maak.

En natuurlijk ben ik ook nog steeds druk aan het quilten.

Gisteren heb ik nog een paar piramides getekend en geknipt voor de piramide quilt.
 Ze zitten netjes in bundeltjes aan elkaar gespeld zodat ik er zo mee aan de slag kan. Misschien ga ik straks even ergens in de schaduw zitten naaien.

Fijne dag


donderdag 14 juli 2016

Precies genoeg stof

Het was spannend of ik genoeg stof had voor een rand om mijn strip quilt. 


En ik vond het best lastig om de zigzag ook in de rand door te laten lopen maar het is gelukt. Nu is de quilt ongeveer 1,40 bij 1,90. Dat is wel een goede maat voor een quilt om een keer onder te liggen op de bank.
Het is een vrolijke kleurige quilt geworden.

Fijne dag

dinsdag 12 juli 2016

Post pakketje

Vandaag kreeg ik een heel leuk cadeau via de post. 


Ik had de give away van Ester gewonnen.
Een prachtig romantisch en heerlijk naar lavendel ruikend hart.
Er zat ook een hele vrolijke kaart bij. In het echt is het nog leuker dan op een foto.
Ester bedankt, ik ben er erg blij mee.

Fijne dag

zondag 10 juli 2016

Een beetje van alles


Wat zal ik vandaag gaan doen, lekker buiten zitten in ieder geval. Zal ik een stukje sok breien of klosjes naaien...


Of piramides naaien..
Ja dit ga ik doen. Behalve naaien heb ik ook nog een aantal driehoekjes getekend en geknipt. Uiteindelijk heb ik vandaag 2 piramides gemaakt.


De witte had ik al eerder gemaakt. Vandaag de andere twee. Ik probeer alles te maken van restjes, maar soms valt het niet mee om 9 kleine piramides te knippen. Nog even zoeken naar iets grotere restjes.

Natuurlijk waait er een kleine piramide weg en valt in een restje water in een schaaltje. Gelukkig schijnt de zon en is het op de tuinstoel gespelde lapje snel droog.Aan het eind van de middag nog een stukje van de finale van Wimbledon gezien en ondertussen een paar pennen gebreid en daarna een stukje gequilt. Als ik weer een paar nieuwe lijntjes trek voor het quilten zie ik dat er een blokje verkeerd om zit. Het geeft extra charme aan de quilt. Het was me toen ik de quilt in elkaar naaide niet opgevallen.