woensdag 28 september 2016

Nagenieten van Saint Marie Aux MinesVoor mij een van de mooiste quilts die ik gezien heb. En zo gedetailleerd gequilt, echt fantastisch. Maar daarvoor wordt dan ook 2 tot 3 jaar dagelijks uren gequilt.
 Hier een detail, zodat het quiltwerk een beetje te zien is. Echt zulke kleine en regelmatige steekjes. 

Deze quilts, gemaakt door het Franse quiltersgilde, waren zo mooi dat we er zelfs 2 keer zijn gaan kijken en de tweede keer minstens zo onder de indruk waren en genoten hebben als de eerste keer

Maar er waren ook hele andere quilts te zien van traditioneel tot modern en ook verschillende oude quilts gemaakt door mennonieten en amish. 
Eén van de amish quilts, zo'n eenvoudig patroon maar erg mooi.

 Eén van de oude mennonieten quilts. Deze zijn gebruikt door vluchtelingen in Nederland rond de tweede wereldoorlog. Gemaakt om te gebruiken, deze is gemaakt van verschillende blokken maar door de belichting niet zo goed te zien. Vooral het verhaal van deze quilts was indrukwekkend en ontroerend.

Er hingen verschillende quilts van Sarah Fielke uit haar boek Old quilts new life. Leuk om dan één van mijn favorieten uit het boek in het echt te zien.

En in een oude villa hingen heel veel quilts van Editha Sitar. Prachtige quilts

Iets totaal anders waren de quilts over stenen
Het leken soms wel foto's en toch 'gewoon' gemaakt met lapjes. Knap hoe iemand lichtinval en details zo goed weer kan geven.


Nog een paar leuke quilts, het lijken schilderijen.

En er waren ook verschillende mooie moderne quilts


Dan vind ik vaak de quilts met vrolijke kleuren mooi.

En het is natuurlijk heel erg leuk als je een panama piramide quilt ziet hangen als je er zelf ook mee bezig bent. Al heb ik nog maar 4 piramides af.

Het was absoluut de moeite waard om een keer naar Saint Marie Aux Mines te gaan om deze tentoonstelling te bezoeken. We hebben er erg van genoten. Er was nog veel meer te zien maar ik heb lang niet overal foto's gemaakt.

Fijne dag

maandag 26 september 2016

Mandjes maandag

Hier zijn weer een aantal mandjes voor de verlenging. Het zijn wat bleke kleuren zo naast elkaar. Hopelijk lijkt het beter als ze gemengd worden met de onderste blokken van de top.

Een aantal van de mandjes zijn gemaakt op vakantie. We zijn naar Saint Marie Aux Mines geweest. En hebben prachtige quilts gezien. Onder andere een hele mooie mandjes quilt, gemaakt door iemand van het Franse Quilters Gilde. 


De quilts van het Franse Quiltersgilde waren zo mooi, en fantastisch gequilt. Die quilts hebben diepe indruk op me gemaakt. Binnenkort laat ik nog een paar foto's zien van de prachtige quilts die er te zien waren. Op de blog van Judith kun je lezen over haar bezoek aan Saint Marie Aux Mines.

Fijne dag

maandag 5 september 2016

Mandjes maandag in de verlengingHet dienblaadje staat klaar, er worden weer mandjes gemaakt.


De eerste vier mandjes voor de verlenging van de Mandjesquilt zijn gemaakt. Gelukkig heb ik nog stof voor de driehoeken in de buitenrand.

Fijne dag

zondag 4 september 2016

Beetje te kort

Een tijdje geleden wilde ik een andere quilt op mijn logeerbed leggen. Maar dat werd niet helemaal zoals ik me dat voorgesteld had.

Ok, het lijkt netjes maar ik wil graag dat de quilt echt over het hele bed ligt. Conclusie de "Toverballen" quilt is te kort. En ook de "Doetje ien Parijs" quilt is te kort. En de mandjes quilt die nog op de te quilten stapel ligt is eigenlijk iets te kort. Dus ga ik vandaag een paar achtergrondjes zoeken voor mandjes blokken zodat over een tijdje de mandjes quilt langer is dan dat hij nu is.


Want dit is net niet lang genoeg. En ik denk dat ik deze quilt relatief gemakkelijk langer kan maken. De andere quilts liggen op een stapel bij de bank. Heerlijk als je even op de bank of in de stoel wilt rusten. Dus voor de toekomstige quilts en quilts in wording geldt dat ze langer dan 2 meter moeten worden.

Nu ligt de "Leutje toen" op het logeerbed, maar ook die is een beetje aan de korte kant. Het lijkt wel lekker fleurig. Het is mijn eerste quilt en ik blijf het een leuke quilt vinden.

Fijne dag

zaterdag 3 september 2016

Het lijkt een oude quilt

Als je de quilt zo over de bank gedrapeerd ziet dan lijkt het toch een oude quilt. Een heel eenvoudig patroon van fourpatch blokjes met witte blokjes ertussen. Het patroon staat in het boek "Scrap quilt (mania)" van Linda Koenig. Het is behoorlijk intensief gequilt, gewoon met de hand. En afgewerkt met een smal scrappy biesje.


En hij was op tijd af om op de open dag van de Frottende Freule over het wasrek te hangen, links op de foto. Rechts ligt de vingerhoedjes quilt van mijn moeder met 7000 stukjes over een bank gedrapeerd.


Nog even een stukje van dichtbij.


Hier is het quilten klaar, bij de kreukel zie je een blokje wat verkeerd om zit en boven in de foto zit nog een blokje verkeerd. Het gequiltte rasterpatroon is duidelijk te zien.Fijne dag