woensdag 28 september 2016

Nagenieten van Saint Marie Aux MinesVoor mij een van de mooiste quilts die ik gezien heb. En zo gedetailleerd gequilt, echt fantastisch. Maar daarvoor wordt dan ook 2 tot 3 jaar dagelijks uren gequilt.
 Hier een detail, zodat het quiltwerk een beetje te zien is. Echt zulke kleine en regelmatige steekjes. 

Deze quilts, gemaakt door het Franse quiltersgilde, waren zo mooi dat we er zelfs 2 keer zijn gaan kijken en de tweede keer minstens zo onder de indruk waren en genoten hebben als de eerste keer

Maar er waren ook hele andere quilts te zien van traditioneel tot modern en ook verschillende oude quilts gemaakt door mennonieten en amish. 
Eén van de amish quilts, zo'n eenvoudig patroon maar erg mooi.

 Eén van de oude mennonieten quilts. Deze zijn gebruikt door vluchtelingen in Nederland rond de tweede wereldoorlog. Gemaakt om te gebruiken, deze is gemaakt van verschillende blokken maar door de belichting niet zo goed te zien. Vooral het verhaal van deze quilts was indrukwekkend en ontroerend.

Er hingen verschillende quilts van Sarah Fielke uit haar boek Old quilts new life. Leuk om dan één van mijn favorieten uit het boek in het echt te zien.

En in een oude villa hingen heel veel quilts van Editha Sitar. Prachtige quilts

Iets totaal anders waren de quilts over stenen
Het leken soms wel foto's en toch 'gewoon' gemaakt met lapjes. Knap hoe iemand lichtinval en details zo goed weer kan geven.


Nog een paar leuke quilts, het lijken schilderijen.

En er waren ook verschillende mooie moderne quilts


Dan vind ik vaak de quilts met vrolijke kleuren mooi.

En het is natuurlijk heel erg leuk als je een panama piramide quilt ziet hangen als je er zelf ook mee bezig bent. Al heb ik nog maar 4 piramides af.

Het was absoluut de moeite waard om een keer naar Saint Marie Aux Mines te gaan om deze tentoonstelling te bezoeken. We hebben er erg van genoten. Er was nog veel meer te zien maar ik heb lang niet overal foto's gemaakt.

Fijne dag

4 opmerkingen:

 1. Kan me voorstellen dat je veel moois gezien hebt en dat het de moeite waard is. Toch maar eens kijken of ik het kan inplannen. Hoor er veel positiefs over. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. All the quilts you have shown from Saint Marie aux Mines. Like you i especially love the first one though some of the modern ones are very interesting. Someone else blogged about this exhibit. i tried to google it to see more quilts but came up empty. I wish I could have been there.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er toch veel he? ongelooflijk....en zo verschrikkelijk mooi.... prachtige inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is er toch veel he? ongelooflijk....en zo verschrikkelijk mooi.... prachtige inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen