dinsdag 17 maart 2020

Quilten

Eindelijk zit er weer een quilt in de quiltring.


Ondertussen zijn de meeste blokken gequilt en kan ik binnenkort aan de randen beginnen.


Om de gele sterren heb ik op het oog gequilt, niks afgetekend en daarom niet altijd op dezelfde afstand.. 


Hoe ik de rode sterren in de randen zal gaan quilten weet ik nog niet. De groene rand quilt ik waarschijnlijk net als de sashings.


De mini zandloper quilt uit de quiltmania groeit langzaam maar zeker. Al heeft dit even stil gelegen voor een ander project. 

Voor mijn verjaardag had ik een Simply Vintage gekregen omdat ik het patroon Padstow zo mooi vond en afgelopen november en december ben ik daarmee aan de slag gegaan. 

De Simply Vintage met de foto van de Padstow Quilt.


Deze top is te groot voor de vloer en voor de muur daarom maar even op mijn bed. Past perfect. Het was zo leuk om deze blokken te naaien, meer bruin en grijs dan ik normaal gebruik maar het past bij dit patroon. Net als bij de mini zandlopers heb ik weer geprobeerd om uit mijn voorraad stoffen iets te vinden wat lijkt op de sfeer van het origineel. En dan de eenvoudige blokken in elkaar zetten. Af en toe had ik toch een rijtje blokjes verdraaid en dus is het hier en daar een beetje anders geworden dan het origineel. 
Als ik dit zo op mijn bed zie liggen zou ik het liefst vandaag dubbelen en beginnen met quilten. Maar dat lukt niet dus eerst verder met de nine patch met sterren...

Fijne dag

4 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat de andere quilts even zijn blijven liggen. Heel mooi die Padstow. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quilts ben je aan het maken! Geniet er van en blijf gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kleurkeuze is warm en sfeervol. Het worden prachtige quilts! De quilt voor op de quiltmania is een blikvanger, ik heb het blad toen ook gekocht voor ooit.. En nu meer tijd voor quilten dan normaal, maar de reden is erg vervelend. Gelukkig ben ik nog online aan het werk. Ik hoop dat jij deze tijd ook goed doorkomt. En ben benieuwd wat je een volgende keer kunt laten zien aan vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I especially love your mini hourglass quilt so much! Great progress!:)

  BeantwoordenVerwijderen